Fondsmanager

Het fonds wordt beheerd door Sustainable Dividends BV. De fondsmanager is verantwoordelijk voor het managen van het fonds volgens de richtlijnen in de fondsdocumentatie, en de van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Sustainable Dividends BV is een bedrijf wat opereert onder Nederlandse
wetgeving en houdt kantoor aan de Spaarnzichtlaan 8, 2101 ZM in Heemstede. De fondsmanager is geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel onder nummer 69701121. De fondsmanager is verantwoordelijk voor het identificeren van investeringsmogelijkheden en het aankopen van de beleggingen in het fonds. Het management team van de fondsmanager bestaat uit Simon van Veen, Jasper Oeberius Kapteijn en Frank Dankers.

Simon van Veen heeft een brede beleggingservaring. Over de afgelopen 20 jaar heeft hij verschillende rollen vervuld in de beleggingswereld. Hij startte zijn carrière in 1997 als beleggingsadviseur bij de Rabobank, waar hij zowel vastrentende als aandelenportefeuille beheerde. Vervolgens ging hij naar ABN AMRO Asset Management waar hij als handelaar zijn kennis verdiepte wat betreft de verschillende financiële markten. Vanaf 2004 werkte hij als portfolio manager voor de Hoog Dividend fondsen van achtereenvolgens ABN AMRO Asset Management, Fortis Investments en BNP Paribas Asset Management. Sinds januari 2016 is hij als manager verantwoordelijk voor de Sustainable Dividends Value strategie. Simon van Veen heeft master titels in de economie, en financiële analyse van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Sinds 2001 is hij geregistreerd als International Investment Analyst.

Jasper Oeberius Kapteijn heeft een brede ervaring in relatiebeheer, business development en beleggen. Hij is in verschillende rollen actief geweest binnen de financiële sector. Hij is zijn carrière in 1996 begonnen als beleggingsadviseur bij Robeco, en heeft is latere jaren vergelijkbare functies vervuld bij ABN AMRO en Van Lanschot. Jasper Oeberius Kapteijn was ook actief als fondsmanager en bij het uitbouwen van vermogensbeheerder ForTomorrow. Hij heeft een master titel in ondernemingsrecht van de Universiteit van Leiden.


Frank Dankers is ruim 30 jaar werkzaam in de financiële sector. Hij werkte tien jaar bij de Autoriteit Financiële Markten op het gebied van internationaal toezichts overleg. Als zodanig publiceerde hij verschillende artikelen op het gebied van financiële regelgeving. Daarvoor was hij beleggingsanalist, en hoofd midoffice bij de Nederlandse vestiging van AXA. Frank Dankers is een Chartered Compliance Professional (CCP) bij het NCI (Nederlands Compliance Instituut) en register-beleggingsanalist (RBA) bij de CFA-VBA. Hij heeft een master titel in de geschiedenis van de internationale betrekkingen (Universiteit van Nijmegen).

Holger Weeda heeft beleggingservaring sinds 1997. Hij begon als management trainee bij ABN AMRO Asset Management waar hij 10 jaar gewerkt heeft als beleggingsstrateeg, beleggingsanalist en portfolio manager, om in 2007 het Small Cap & Country team te gaan leiden. Vanaf 2008 werkte hij als Head of Dutch Equity bij Fortis Investments en BNP Paribas Investment Partners. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de Nederlandse aandelenstrategie. Gedurende deze periode heeft het Dutch Equity team veel samen gewerkt met het Europese aandelenteam en het Hoog Dividend team. In 2018 startte Holger het Universeel Nederlands AandelenFonds en vanaf 2019 is hij als fondsmanager mede verantwoordelijk voor de Sustainable Dividends Value strategie. Holger Weeda heeft een master titel in de econometrie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 2002 is hij geregistreerd als CFA® charterholder.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.